niedziela, 1 listopada 2015

TARG ŚNIADANIOWY



























Ideą targów śniadaniowych jest ożywienie miejskiej przestrzeni, zachęcanie do spędzania czasu w piknikowej i rodzinnej atmosferze, najczęściej na świeżym powietrzu. Imprezy tego typu są całoroczne i odbywają się w Warszawie i w Poznaniu a lokalizacje można znaleźć na stronie organizatora pod adresem www.targsniadaniowy.pl.
Na targu można spotkać przeróżne regionalne produkty (z całej Polski) jak sery, wędliny, ryby, przyprawy oraz spróbować przysmaków kuchni świata. Nam szczególnie smakowały Takoyaki i Eboyaki pochodzące z kuchni japońskiej. Są to ośmiornice i krewetki w cieście w postaci kulek, podawane na gorąco. Pyszne były również soki ze świeżych owoców i warzyw. Niesamowicie wyglądały wyroby czekoladowe, które przypominały prawdziwe stare przedmioty i narzędzia. Naprawdę nie sposób skosztować wszystkiego odwiedzając targ ponieważ oferta wystawców jest ogromna jak na ludzkie możliwości trawienne :) Zdjęcia pokazują tylko wycinek tego smacznego świata. Będziemy tam wracać i to nie tylko z aparatem!