wtorek, 19 kwietnia 2016

PIKANTNA ZUPA POMIDOROWA Z KOZIM SEREM

















































Silnie rozgrzewająca zupa na chłodne wiosenne dni. Połączenie pomidorów i koziego sera z pikantną nutą wydają się idealne dla odkrywców smaków.


Składniki:
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki Łowicz
1/2 litra bulionu warzywnego
1 łyżeczka zielonej pietruszki
1 cebula
2 ząbki czosnku
kozi ser
2-3 konserwowe papryczki Peperoni
nasiona dyni i słonecznika
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz do smaku

Cebulę i czosnek podsmażamy, dodajemy pomidory i pietruszkę i gotujemy ok. 10-15 min. Dodajemy bulion i po zagotowaniu ostrą paprykę, sól i pieprz. Gotujemy do czasu kiedy zupa osiągnie pożądaną konsystencję. Przed podaniem dodajemy pokruszony kozi ser, papryczki konserwowe oraz posypujemy nasionami.







Pomidorowa? Inaczej! Tak się teraz robi samo najlepsze!