wtorek, 21 czerwca 2016

SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ, SOCZEWICĄ I AWOKADO





























Sałatka pełna smaków wzbogacona marynowanymi dodatkami, które przełamują łagodny smak komosy i lekko "maślany" awokado. Pozostałe warzywa bardzo lubię i spisały się tutaj wyśmienicie.

Składniki:
150-200g ugotowanej i przestudzonej komosy ryżowej
1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle
1 puszka kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle
1 awokado
1 łyżka marynowanych cebulek, czosnku i kaparów
kilka pomidorów koktajlowych przekrojonych na pół
2-3 rzodkiewki
sól i pieprz do smaku

Komosę mieszamy z warzywami z puszki, następnie dodajemy pokrojone w plastry awokado, rzodkiewki i pomidory. Dodajemy marynowane dodatki, przyprawiamy i cieszymy się smakiem naszej sałatki :)
































Po inne przepisy z warzywami Bonduelle zapraszam na www.warzywneinspiracje.pl.