poniedziałek, 20 czerwca 2016

SALSA POMIDOROWA


Salsa smakuje świetnie jako dodatek do mięs i ryb lub tortilli ale dzisiaj udekorujemy nią śniadaniowe bagietki z mozarellą. A więc do dzieła.

Do przygotowania naszej salsy potrzebujemy:
2-3 duże pomidory
1 cebula dymka
2 ząbki czosnku
3-4 liście bazylii
kilka gałązek świeżej kolendry
4-6 krążków konserwowej papryki jalapeno
Łyżka oliwy z oliwek
Sok z limonki
sól i pieprz do smaku

Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w małą kostkę. Dodajemy oliwę i skrapiamy sokiem z limonki. Pozostałe składniki drobno siekamy, mieszamy z pomidorami, przyprawiamy i odstawiamy żeby smaki się "przegryzły".







W sesji udział wzięła Juliette in Wonderland